"SADAKO VOL VIURE" Bloc del director de l'escola Sadako

«No hi ha problemes, hi ha reptes. El problema t’atura, mentre que el repte t’estimula»


Amb aquest títol tan suggerent la revista guix encapçala l’entrevista amb en Joan Vaello, autor de “Cómo dar classe a los que no quieren”.

En aquesta entrevista Joan Vaello exposa idees tan interessants com la dificultat dels docents per canviar el nostre roll dins les aules, sobretot motivada per la seguretat d’aferrar-nos a uns continguts  que dominem i que ens donen seguretat. Certament molts docents són molt conscients dels canvis que ha patit la societat actual i com aquest han pertorbat radicalment la gestió de la informació, però són pocs els docents i encara menys les escoles capaces d’arriscar optant per canvis metodològics que compten d’una forma substancial amb la implicació de l’alumne en el procés d’aprenentatge.

També cal destacar la importància que l’autor dóna per promoure equips proactius a les escoles, eina essencial per la millora i la innovació real.

«Si t’equivoques, corregeix, i si l’encertes, perfecciona. Quan t’instal·les en aquest esperit, gaudeixes sempre, perquè estàs buscant solucions contínuament, i quan busques, al final trobes. És una gimnàstica mental molt potent, i constitueix el repte principal de les polítiques educatives, jo penso. »

Us animo a llegir una entrevista francament interessant.

CLICA AQUÍ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: