"SADAKO VOL VIURE" Bloc del director de l'escola Sadako

COM ORGANITZEM L’AULA? (Edu21)


El passat dijous 17 de novembre vaig tenir el privilegi de compartir taula amb en Pere Pujolàs per reflexionar sobre
la necessit
at de modificar els models educatius de les nostres escoles per tal que s’ajustin als nous paradigmes de la gestió del conixement en la XVII Tribuna d’Edu21. A continuació podeu llegir l’escrit que va ser pensat per exposar alguns dels meus pensaments a la Tribuna:

Una qüestió que des de fa molt em preocupa i crec que té molt a veure amb el que es

debatrà avui aquí, és comprovar una clara disintonia entre la realitat de les nostres aules i un missatge força unànime que s’escolta en la majoria de tribunes com aquesta mateixa, congressos o conferències de caràcter educatiu, si més no que jo he assistit, i que redunden en la necessitat ineludible d’un canvi de model educatiu.

Abans d’entrar en matèria deixeu-me que us posi alguns exemples de persones d’àmbits diferents que reiteren aquesta mateixa idea:

Des dels més mediàtics, com l’Eduard Ponset que insisteix en la idea de que “No ens serveixen mestres que només destil•lin continguts acadèmics en les ments dels seus alumnes” Ell mateix darrerament ha entrevistat a un munt de personalitats vinculades al món educatiu que reiteren el mateix missatge de necessitat de canvi de model.

Pe posar un parell d’exemples, us recomanaria en Sir Ken Robinson, que sinó coneixeu us animo a buscar algun vídeo de presentacions seves al google, o Mark Prensky, un expert en l’educació del futur, un home trencador i creatiu que proposa reformar las aules i els sistemes educatius actuals.

Continuar llegint

View more presentations from jmusons

1 comentari

  1. Molt interessant la teva ponència a la tribuna d’Edu 21. Jo hi vaig assistir i crec, com vas insistir, en que el ritme entre els canvis socials i els educatius és molt diferent. Potser el primer fre és la por al canvi i les reflexions que vas fer. Des de la meva experiència, quan les persones ens sentim acompanyades, amb un altre que fa el mateix camí, aquesta por disminueix. Crec que la cotutoria és un primer pas molt bo. Enhorabona!

    M’agradaria poder fer una reunió per compartir i col·laborar. Jo porto molts anys fent l’acompanyament al tutor perquè això ha donat fruits en l’acompanyament a l’alumne i com a conseqüència en un augment del rendiment escolar (tema que preocupa tan actualment). Crec que això aniria relacionat amb la pregunta que et van fer de com avaluaves que la cotutoria era bona.

    Acabo d’obrir un facebook i un blog (a wordpress) Orientador Tutorial. Et convido a veure’ls i a trobar-nos un dia.

    Mònica

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: