"SADAKO VOL VIURE" Bloc del director de l'escola Sadako

“LA EDUCACIÓN PROHIBIDA” documental per a la reflexió


“La educación prohibida” és una pel·lícula documental que es proposa qüestionar les lògiques de l’escolarització moderna i la forma d’entendre l’educació, visualitzant experiències educatives diferents, no convencionals que plantegen la necessitat d’un nou paradigma educatiu.

“La educación prohibida” és un projecte elaborat per joves que es van embarcar en una investigació en 8 països iberoamericans cercant propostes educatives alternatives.

Aquesta pel·lícula documental té per objectiu fomentar el debat i la reflexió. I és des d’aquest prisma que em sembla especialment interessant. Al meu entendre la pel·lícula és un pèl llarga però ofereix moltes intervencions que aporten mirades francament suggerents que qüestionen l’objectiu educatiu final de l’escola. És una excel·lent excusa per adentrar-nos en la veritable finalitat de l’educació.

Aquestes reflexions haurien de ser freqüents en les nostres escoles i amb els nostres equips però malauradament el sistema educatiu viu sovint massa sotmès en la parcel·lació i la rutina curricular que encotilla visions més globals de l’aprenentatge. Afortunadament a l’escola compartim la necessitat d’assentar les bases del nostre projecte en la reflexió i la inquietud per modelar el nostre projecte adequant-se a una realitat social canviant. És per això que animo a tots els mestres de l’escola i qualsevol docent a aprofitar aquests dies d’estiu, on el temps s’allarga una mica més, a deixar-se duur pels múltiples interrogants que obra “La Educación prohibida”.


via www.educacionprohibida.com

1 comentari

  1. Tot i no haver-la vist encara, se m’ha acudit que podria ser interessant fer-ne un cine-fòrum a l’escola. Podria interessar als pares i mares d’alumnes?

    I anant més enllà, perquè no plantejar un petit cicle complementari a les conferències trimestrals on generar reflexió i debat a partir de pel•lícules, documentals, llibres, xerrades del TED Talks… Evidentment, sempre és feina, però potser no tanta…? Gent de l’Escola de Pares & Mares, com ho veieu? Si calen mans, aquí n’hi ha dues :-).

    Molt bon estiu! I gràcies com sempre pels teus inputs, Jordi.

    elisenda.ferrer.c@gmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: