"SADAKO VOL VIURE" Bloc del director de l'escola Sadako

Gràcies INFORMER per fer-me sentir orgullós dels nostres alumnes!


INFORMER ha penetrat en la nostra societat com un tsunami. Mentre el gruix de la nostra societat està educada en un model estable, relativament poc canviant i m’atreviria a dir un pèl conservador, les tecnologies sistemàticament deixen fora de joc a pares i mares, docents i a tota la societat en general. Els fets s’avancen a les voluntat de polítiques, models socials i fins i tot legals. Informer ha estat un clar exemple. Mentre no fa 15 dies es va començava a debatre als mitjans les bondats i perills d’aquest apèndix de les xarxes socials milers de joves ja l’estaven utilitzant. Però per l’escola aquest huracà ha estat espurna positiva de seny i reflexió que m’ha semblat necessari reconèixer en el meu bloc.

informer

A tots els nostres alumnes els vam exposar que després d’anys proporcionant espais per reflexionar i prendre partit a les sessions de filosofia 3/18, d’educació emocional o de tutoria de l’escola ara era el moment de demostrar des de la praxis quins són els valors que han calat en l’interior de cadascun de nosaltres. Se’ls va demanar que es posicionessin, que prenguessin partit. Era l’hora traslladar el debat a les aules i decidir si tan individualment com col·lectiva ens volíem agregar a la inèrcia frívola del que està de moda o pel contrari ens volíem desmarcar en contra d’allò que des de l’anonimat pot ofendre o malmetre la imatge d’atri. Era l’hora de decidir com volem ser tractats i com volem tractar als altres.

Es va llençar aquest repte per què amb llibertat preguessin les seves decisions. L’escola sempre ha apostat per la implicació de l’alumnat en la gestió dels conflictes personals i col·lectius com a eina de creiexement personal. I en aquest cas sense cap mena de dubte cal felicitat per la celeritat, contundència i claredat en el seu posicionament. Informer ha estat una prova excel.lent de maduresa per a tot el col·lectiu de la nostra escola. Felicitats a totes i a tots!
keep-calm-and-stop-gossiping-3 Alumnes de 3r d’ESO diuen no a l’INFORMER!

Els alumnes de 4t d’ESO han acordat el següent manifest:
PER UNA ESCOLA SENSE INFORMER, SENSE GOSSIP
Com molts sabreu, durant els últims mesos han aparegut pàgines i aplicacions amb l’objectiu de generalitzar i expandir missatges anònims. Els usuaris n’han fet un mal ús i això ha portat un malestar a moltes escoles. Molts alumnes difonen rumors i informació privada o falsa sobre companys de qualsevol tema. Creiem que aquest comportament és molt immadur i covard perquè es fa servir l’anonimat per fer mal. L’escola Sadako no vol participar en aquesta xarxa social perquè trobem que fomenta el maltractament psicològic i que no aporta res de positiu. A més a més, estem fent una campanya en contra d’aquesta xarxa social per contribuir a frenar la difusió d’aquesta nova eina.

Si esteu d’acord sisplau doneu-li m’agrada i si ens voleu ajudar compartiu el missatge per disminuir el nombre d’afectats diaris.
Alumnes de l’Escola Sadako

#stop_informer

Entre d’altres accions els alumnes d’ESO han intervingut en diferents mitjans. Si voleu veure la tertúlia de 8 al dia amb la participació de quatre alumnes d’ESO i en Jordi Nomen tutor del curs clica aquíSi voleu veure la tertúlia de 8 al dia cliqueu aquí

8aldia2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Si voleu escoltar el tall d’una alumne de quart d’ESO participant a la tertulia del Matí de Catalunya Radio sobre ciberassetjament clica aquí

Altres accions previstes i decidides pels alumnes de 4r d’ESO

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: