"SADAKO VOL VIURE" Bloc del director de l'escola Sadako

Educació Emocional. Relacions Tòxiques?


L’educació emocional a l’escola és una eina imprescindible per què els alumnes aprenguin a reconeixer les emocions pròpies i aprenguin a gestionar-les. Afortunadament cada vegada més l’educació emocional té presència a les escoles. Però malauradament quasi no es contempla l’educació emocional dels docents ni en la seva formació ni en l’exercici de la seva professió.

Al meu entendre la gestió de les emocions dels docents té un fort impacte en el model formatiu que irradiem i per descomptat és determinant en el treball en equip dels docents i el nostre grau de satisfacció professional. Possiblement podríem explicar l’èxit o el fracàs d’un projecte educatiu analitzant les emocions predominants en la configuració dels equips docents. Del cabal de relacions tòxiques existents en el dia a dia del claustre sense cap mena de dubte s’esdevindrà un o altre tipus de projecte.
Certament també és responsabilitat dels equips directius treballar explícitament i afrontar la vida emocional dels equips per potenciar relacions positives, sanes i eficients que promoguin la creativitat i col.laboració entre els docents. Òbviament aquest no és un territori senzill, ni sovint agraït, però no afrontar aquesta vessant de la nostra quotidianitat, com deia, tindrà conseqüències evidents en el fer diari de l’escola i conseqüentment en el seu projecte.

Us proposo escoltar a Bernardo Stamateas a la versió original de RAC1 que no parla del camp docent perònaporta algunes reflexions sobre les relacions tòxiques, l’enveja o l’autoestima que poden ser interessants en qualsevol àmbit personal o professional. Potser al començarem no us enganxarà però poc a escoltareu moltes reflexions en que ben segur us sentireu representats o visualitzareu el comportament d’altres persones properes. (Clica aquí)
Entre d’altres apreciacions podreu escoltar frases com:
“A vegades els grans problemes tenen solucions senzilles.”
“La gent optimista intel.ligent aprèn dels errors.”
“Cal fer una llista amb les persones que ja sabem que fracassarem.”

genttoxixa

“Ningú pot agradar a tothom. La llei dels tres terços diu que sempre hi ha un terç de persones que ens estima, un terç que ens odia i un terç que no ens coneix però opina de nosaltres.”
“La critica negativa neix de la bronca interna. És com aquella noia que va a veure una amiga i pensa quina pudor que fa aquesta casa, va a una botiga i pensa uns altres bruts, quina pudor i finalment arriba a casa i veu que porta merda a les sabates.”
No us perdeu la història del pare, el nen i l’ase que crec il.lustra molt bé el feu quotidià de moltes de les nostres relacions personals i sobretot professionals.
Si voleu saber-ne més podeu llegir el seu llibre Relacions Tòxiques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: