"SADAKO VOL VIURE" Bloc del director de l'escola Sadako

Per què no ho fem al revés?


Les flipped classes és una proposta innovadora d’aprenentatge que proposa invertir el procés d’ensenyament tradicional. Tradicionalment , el mestre parla d’un tema a l’escola i li assigna la tasca que reforça el material d’aquest dia . En una flipped class, la instrucció es comparteix digitalment fora de classe. L’alumne disposa de tutorials o videos del manteix mestre/a que pot consultar pel seu compte tantes vegades com requereixi.  El temps de classe es dedica a fer les tasques que normanlment avui s’encomanen n en forma de deures.  El temps de classe es pot dedicar a fer exercicis , projectes , discussions i altres activitats interactives que il · lustrin el concepte treballat.

Al cor del model d’aula és el desig de tenir aules ser més activa i atractives , i per donar als mestres més temps per interactuar directament amb els estudiants en grups petits o ajustaments individuals  disposant del temps que cadascú requereixi a assimilar allò que necessiti saber per poder treballar.

És una metodologia interessant si es té present el nombre extraordinari d’hores que es dediquen en algunes escoles i sobretot en cursos superiors a la presentació de continguts que després els alumnes sols han de processar i gestionar.

Aquest graciós video sintetitza molt bé l’essència de les flipped classes. Pots trobar més informació al bloc d’amics de les Tic i per descomptat a la xarxa.

“No cal fer més, ni diferent però si mirar de fer-ho millor”

1 comentari

  Trackbacks

  1. Jugar o fer deures aquesta és la qüestió | Escola Miquel Utrillo

  Deixa un comentari

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Google photo

  Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  S'està connectant a %s

  %d bloggers like this: