"SADAKO VOL VIURE" Bloc del director de l'escola Sadako

Si la societat ha canviat, no ha de canviar l’escola?


L’escola avui, educa per un món que ja no existeix?

L’escola avui es divideix en dos models.  El més convencional i alhora més abundant, el que es manté en models educatius més tradicionals amb certes pàtines de modernitat, però que responen més a canvis de format que de model educatiu. Em refereixo a projectes que passen de treballar amb llibre de text a fer-ho amb llibres digitals o de treballar en espais monocolors amb fer-ho en espais visualment més atractius però mantenint les mateixes disposicions i actituds dels alumnes a l’aula. Sense cap mena de  dubte les noves lleis educatives estan ancorades en aquest model reforçant les estratègies més antigues d’un model possiblement obselet.

Per una altra banda nombroses escoles, institucions i estudiosos estan proposant canvis estructurals, metodològics o de gestió en la cerca d’un canvi de model que s’acosti el més possible a la realitat d’avui.

Avui sobre la taula s’obren grans reptes en camps com l’estructura de l’aula, la implicació de l’alumne en el procés d’aprenentatge, l’atenció a la diversitat, el treball i organització del cos docent, la incorporació de les tecnologies a l’aula, el paper de les famílies a l’escola per citar només alguns exemples.

És un moment apassionant per desenvolupar propostes i crear una nova educació del segle XXI, aquella que avui hem d’oferir als nostres alumnes per què demà es puguin incorporar d’una forma plena al seu futur.

Aquest vídeo de 2′ sintetitza molt bé amb quina finalitat es va dissenyar el sistema educatiu actual i quines són les prioritats del segle XXI. Es parla d’empoderar l’alumnat, d’aprenentatge connectat, de noves formes d’aprendre o de Live Long Learning, una idea molt interessant del que significa aprendre avui. Us animo a fer-hi un click.

Aquest vídeo està produït per Digital Media Research Hub i recolzat per John D. and Catherine T. MacArthur Foundation’s Digital Media and Learning Initiative.

(Via Javier Touron)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: