"SADAKO VOL VIURE" Bloc del director de l'escola Sadako

Cap on ha de caminar l’educació avui?


Photo 21-02-14 7.16.39La setmana passada a les Jornades d’Educació Avui de la Fundació Jaume Bofill em van demanar que els digués quines 3 coses creia que havien de canviar en educació. A continuació podeu trobar per on crec que l’educació hauria d’avançar. A continuació trobareu un vídeo que en alguns aspectes apunta en la mateixa direcció:

Crec que avui el món, la societat i els infants i joves han patit canvis tant notables a nivell tecnològic, social o econòmic que cal plantejar l’educació des d’una perspectiva totalment nova. Una educació on:

– Cal Recuperar la il·lusió del cos docent per educar.
–  Cal Canviar el focus de l’objectiu d’aprenentatge del model actual encara fonamentat en els continguts cercant una formació més global i actitudinal. Cal potenciar la formació de les habilitats comunicatives, de pensament, d’opinió, esperit positiu, entusiasme per aprendre, capacitat de treballar en equip, liderar equips i idees, etc.
– En aquesta línia cal reformular la metodologia d’ensenyament aprenentatge convertint el mestre en un facilitadors d’aprenentatge que guia en el treball en equip, promou la participació i la implicació, l’esforç i la il·lusió per aprendre.
En aquest sentit avui és imprescindible la incorporació de la tecnologia a l’aula com element trasnformador de la relació entre la forma d’ensenyar i la d’aprendre.
Per que això sigui possible el meu entendre cal trencar amb el concepte de mestre independent, a la seva aula, amb els seus alumnes i la seva manera de fer al treball fonamentat en la codocència i el treball en equip dins l’aula.
Afegiria que si creiem en aquest canvi de paradigma educatiu només és possible  si els docents som valents i capaços de trencar la cotilla dels horaris i del llibre de text com únic eix vertebrador del treball previst pel docent a l’aula.
– En un altre àmbit, com s’ha reiterat també cal un nou marc de participació real i efectiva de les famílies dins l’escola, establint nous marcs de complicitat i confiança entre els docents i les famílies.
Em sembla que si volem oferir una formació de qualitat útil pel futur dels nostres alumnes i per la nostre societat aquest són alguns dels passos que cal fer sense pors i amb determinació i convicció cap aquesta nova perspectiva eductiva el meu entendre imprescindible.
                              Via Javier Touron

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: