"SADAKO VOL VIURE" Bloc del director de l'escola Sadako

John Abbot visita Sadako


Avui ha estat un dia especial a l’escola. Hem rebut el President del Consell Escolar de Catalunya, diferents càrrecs dels Departament d’Ensenyament de la Generalitat i el Senyor John Abbott. El senyor Abbott és el president de The 21st Century Learning Initiatve, autor dels llibres Battling for the Soul of Education i Over Schooled but Under Educated.

A la introducció d’un dels seus llibres cita un proverbi hebreu antic:
“Do not confine your children to your own learning, for they were born in another time.”

John Abbot proposa una interessant transformació del model educatiu:
La gran majoria dels adults d’avui tenim un idea de l’escola i l’educació apresa a partir del nostre temps viscut dins de l’aula. Molts hem viscut una escola dissenyada per produir treballadors hàbils en un model econòmic vigent en el passat. Actualment aquest model ja està desfassat, i és aquí on en el Sr Abbot proposa que el paper de l’escola sigui la fàbrica de subversius responsables. Segons ell l’escola ha d’oferir un espai d’aprenentatge per a tots els alumnes, ja que tots hem nascut per aprendre. L’escola ha d’oferir espais que permetin l’aprenentatge i la creativitat de tots els seus alumnes. També en John Abbot fa èmfasi en la importància de l’adolescència com a etapa de creixement intel·lectual i emocional i no com una etapa que cal superar.

Us recomanem alguns vídeos  del Senyor Abbott que ens sembla poden ser interessant per qualsevol persona vincula en el món educatiu:I una animació

En la seva visita a l’escola hem pogut explicar-li el nostre projecte i hem fet una visita a les classes de l’escola, on ha pogut veure com desenvolupem el nostre projecte. Els alumnes de 4t d’ESO han fet un reportatge de la visita que es publicarà aviat al blog de 1000 Grues.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: