"SADAKO VOL VIURE" Bloc del director de l'escola Sadako

Caminant cap a la transformació educativa. Edu post 2015


Fa uns dies vaig participar en Edu post 2015, un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a contribuir al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO.

Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015, Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.

En Jordi Musons @jordimusons, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), estableix dos grans canals per a les diferents propostes d’innovació educativa que s’han anat desenvolupament en el si del nostre sistema educatiu. El primer emmarca el trencament de l’estructura de l’aula, de l’escola, com a únic espai educatiu; el segon contempla tot allò relacionat amb la transformació curricular, una transició cap a un model més obert, transversal.

Així mateix, en Jordi considera que queden molts reptes per assolir, com ara el replantejament del model d’avaluació interna així com el global del sistema educatiu, per tal que contemplin aquesta visió competencial i global de l’alumne, plantejar un model de transformació del rol docent i reformular l’espai de l’educació informal a l’escola. Conclou dient que s’ha de “deixar de dir que hem de canviar les coses per simplement fer-les canviar ara”.

Us animo a veure força altres vídeos de persones rellevants en el panorama educatiu actual al blog d’edu pots 2015 #Edupost2015

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: