"SADAKO VOL VIURE" Bloc del director de l'escola Sadako

The Very best of “Simposi Escola Nova 21”


Aquests dies he pogut assistir al simposi sobre el canvi educatiu organitzat per l’escola nova 21. Han estat unes jornades francament interessants, on s’han pogut escoltar i establir connexions amb representants de les universitats, de les escoles immerses en el programa escola Nova 21 i representants també de l’OCDE, tots ells alineats en un discurs proper sobre els patrons d’una educació avançada.

De les moltes intervencions i taules rodones que s’han presentat n’he seleccionat quatre, que d’alguna manera m’han sembla més rellevants pel seu contingut i visió. En Federico Mayor Zaragoza pel seu discurs desacomplexat i sense matisos, amb una demanda d’actitud política, educativa i personal reactiva a les polítiques discriminatòries que sovint governen el planeta. Un marc global del propòsit de l’educació per fer un món millor. L’Eduard Vallory, que com sempre, sintetitza amb una excel.lent clarividència, les idees clau del simposi i les línies estratègiques de la transformació educativa que s’està desenvolupant al nostre país. La Consellera Meritxell Ruiz amb un discurs francament interessant des de l’administració, on es s’interpreta una voluntat inequívoca de canvi, obertura i implicació que molts valorem en aquest procés compartit de transformació. I per últim la Marina Subirats, amb una perspectiva educativa global i dels agents implicats, que parteix de la seva pròpia experiència com alumne a l’escola nova del segle XX i que broda els requisits de l’educació d’avui des de la seva experiència en recerca i coneixement.

captura-de-pantalla-2016-11-27-a-les-23-19-14

 

 

 

A partir del minut 50

 

 

Aquestes i altres presentacions disponibles a la web de la fundació bofill

1 comentari

  1. Hola Jordi, i seguint amb la línea del teu escrit, aquest article de La Vanguardia d’avui, que ja imagino deus estar al cas:
    http://www.lavanguardia.com/facebook-ia/20161128/412108186383/entrevista-cesar-bona.html
    Gràcies, Sandra.

Deixa un comentari