"SADAKO VOL VIURE" Bloc del director de l'escola Sadako

SENSE DEURES I AMB POQUES CLASSES, COM S’APRÈN A FINLÀNDIA?


Captura de pantalla 2016-09-01 a les 18.05.54Avui hem inaugurat el curs 16/17 amb una reunió amb tot el personal de l’escola. Aquest, és sempre un moment íntim de retrobament i de certa emoció per començar a donar forma al que serà un nou curs intens i ben segur meravellós.
Hem acabat la reunió fent referència a la importància de gaudir del moment tant únic que estem vivint, a l’hora de crear i redifinir el nostre propi projecte educatiu, i d’alguna manera participant d’un moviment de transformació més glogal de l’educació del nostre país. I és en aquest moment que hem reiterat la importància de disposar de visions compartides per fer més sòlid i profund aquest procés de canvi. Amb aquesta voluntat hem centrat algunes presentacions que han acabat amb la visualització d’un curt que també voldria compartit amb totes les persones que segueixen aquest blog.

En aquest curt Michael Moore @MMFlint fa una comparació entre el sistema educatiu finès i l’americà. Encara que l’estil de Michael Moore és provocador i irònic el documental és d’aquells que fan pensar de debò en allò que realment és trascendent a les nostres aules.  10′ per reflexionar sobre el que volem que passi a dins les nostres escoles durant tot el curs que tot just ara comencem.

Voldria aprofitar aquesta entrada per desitjar a tothom un bon curs amb el desig que guadim d’aquest trepidant camí cap a una nova educació.

3 comentaris

  1. Bona reflexió i magnífic vídeo per a fer-nos pensar. A vegades és millor construir una visió compartida a patir de posicionar-nos davant d’altres visions i confirmar, amb humor si cal, que sabem què volem i què no volem i quins camins ens hi apropen i quins no. Em guardo aquest recurs a la memòria perquè m’ha semblat magnífic. Gràcies,Jordi.

    Realment sou un referent de la innovació… capaç d’anar un curs per endavant de la resta i inaugurar el curs 2017/2018. :))

    Ara sense bromes: content de retrobar-vos i de compartir amb vosaltres aquest camí de transformació. Que tinguem plegats un bon curs!

  2. Albert Díaz

    Bon dia Jordi, jo també us desitjo a tota la comunitat educativa un molt bon curs. He visualitzat el video d’en Michael Moore sobre l’educació a Finlàndia i m’ha semblat senzillament genial. M’agrada que aquesta mostra sigui una referència en la manera d’educar i ensenyar de tots els que estem implicats en el procés educatiu dels nostres fills. Feliç curs!

  3. Reblogged this on Imparare e condividere and commented:
    Finlàndia… font d’inspiració?

Deixa un comentari